Jäseninfo

 

Jos työskentelet Helsingin lastensuojelussa on yhdistyksesi JHL 023!

 

 

Tervehdys 023:n jäsen,

 

Syksyn väriloisto ja aurinkoiset päivät ovat hellineet meitä ja antaneet toivottavasti energiaa tulevaan syksyyn ja talveen. Takana on poikkeuksellinen kevät, kesä ja alkusyksy joiden aikana meistä jokainen on joutunut rakentamaan toimintatapojaan uudelleen niin työssä kuin arjessaankin. Myös yhdistyksemme on tämän poikkeuksellisen vuoden aikana joutunut perumaan suunniteltuja tapahtumia ja yhteisiä kokoontumisia. Olemme yhdistyksessä suunnanneet katseemme jo ensi vuoteen ja suunnittelemme sen tapahtumia paraikaa. Jos tilanne tuolloin sallii, järjestämme tapahtumia ja toivottavasti pääsemme muun muassa toteuttamaan tältä vuodelta peruuntuneen opintomatkamme. Huomionarvoista on, että vuonna 2021 lastensuojelu on JHL:n kärkihanke. Kärkihankkeen myötä JHL:n ammattien kirjossa lastensuojelussa tehtävää työtä tullaan huomioimaan erityisesti. Ensi vuoden aikana lastensuojelun työntekijöille pyritään järjestämään kohdennettua koulutusta. Yhdistyksemme tulee myös huomioimaan JHL:n kärkihankkeen ensi vuoden aikana. Kannattaa käydä vuoden aikana aika ajoin katsomassa JHL:n sekä yhdistyksen kotisivuja ja poimia kalenteriin kiinnostavat tapahtumat.

 

Käythän tarkastamassa ja päivittämässä omat tietosi JHL:n sivuilla: www.jhl.fi. Kirjautumiseen tarvitset joko jäsennumeron (joka löytyy jäsenkortista) tai sähköpostiosoitteen, jonka olet aikaisemmin tallentanut rekisteriin. Huomioithan, että sivuston toiminnassa on ollut haasteita Internet Exploreria käyttäessä (Suosittelemme käyttämään Google Chrome, Mozilla Firefox tai Safari -selaimia, EI Internet Exploreria. Ensimmäistä kertaa kirjautuessasi tai jos olet unohtanut salasanasi, mene kohtaan ” Tilaa salasana / Unohditko salasanasi?”. Kirjautumisongelmissa otathan yhteyttä sähköpostitse: salasanat@jhl.fi). 

 

Yhdistyksemme jäsenten tietoja puuttuu valitettavan paljon JHL:n rekisteristä tai sieltä löytyvät tiedot ovat auttamattoman vanhentuneita. Omien tietojen päivittäminen JHL:n sivuilla on merkityksellistä. Ajantasaisten tietojen avulla pystymme tavoittamaan jäsenemme ja arvioimaan erilaisten toimintojen tai neuvottelujen vaikuttavuutta. Lisäksi tiedottamme kohdennetusti jäsenille juuri heidän työhönsä vaikuttavista asioista. Huomioithan, että yhdistyksemme tiedotus tapahtuu lähes kokonaan sähköpostitse sekä yhdistyksen kotisivujen www.023.jhlyhdistys.fi kautta. 

 

Tämän tervehdyksen lisäksi kuoresta löydät edunvalvontatiimin terveiset sekä heidän yhteystietonsa. Usein asiat selviävät omalla työpaikalla ottamalla asian puheeksi. Jos kuitenkin kaipaat neuvoa tai apua, niin otathan heihin rohkeasti yhteyttä. 

 

Aiemmin Helsingin kaupunki teki päätöksen, ettei työnantaja tarjoa kasvomaskeja kodin ja työpaikan välisille matkoille. Yhdistyksenä olemme olleet aktiivisesti viemässä viestiä eteenpäin maskien tarpeellisuudesta. Suurin osa jäsenistämme ei luonnollisestikaan voi työskennellä etänä. Kaupungin kielteisestä päätöksestä johtuen päätimme lähettää jäsenillemme kaksi kangasmaskia tämän kirjeen mukana. Huomioithan, ettei kasvomaski vastaa henkilösuojaimia tai kirurgisia suu-nenäsuojauksia eikä se anna käyttäjälleen varmaa suojaa esimerkiksi koronavirusta vastaan.  Maski soveltuu käytettäväksi kuluttajille. Neuloksessa on vettä hylkivä viimeistely, 90% polyesteria ja 10 % elastaania, 265 g/m2. Käytön jälkeen kasvomaskin voi pestä 60 asteessa tai keittää. Pesethän maskin ennen käyttöä. Saat kasvomaskin asettumaan kasvoille laittamalla kasvomaskin toisen reunan nenän päälle ja vetämällä toisen reunan reilusti leuan alle, jolloin hengittäminen on helpompaa. 

 

Tänä syksynä yhdistys pitää vielä syyskokouksen, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat kuten ensi vuoden toimintasuunnitelma. Syyskokous tullaan pitämään maanantaina 16.11.2020 klo 17 osoitteessa Torkkelinkatu 2. Pandemiatilanteen vuoksi toivomme kokoukseen ilmoittautumisia, jotta voimme varmistaa kokouksen turvallisuuden kaikille osallistujille. Ilmoitathan tulostasi 10.11.2020 mennessä yhdistyksen sihteerille sähköpostitse osoitteeseen iina.jhl023@gmail.com.  Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Ilmoitathan toiveesi etämahdollisuudesta ilmoittumisesi yhteydessä. Tällöin saat ennen kokouksen alkua sähköpostiin linkin, jonka kautta etäosallistuminen on mahdollista.

Olemme päättäneet, että siirrämme joulukuulle suunnitellut pikkujoulut ensi vuodelle. Järjestetään pikkujoulut ajankohtana, jolloin voimme kokoontua hyvillä mielen yhteiseen illanviettoon. 

 

Syysterveisin,

JHL 023:n hallitus

 

 

JHL:n jäseneksi voi liittyä:

 

JHL:n liiton ja työttömyyskassan jäsenmaksu on 1.38 % bruttotuloista ennen veroja. Palkanlaskijan voi valtakirjalla valtuuttaa maksamaan jäsenmaksun suoraan palkasta tai jäsenmaksun voi maksaa itse.

Liiton toimittamissa jäsenhakemuskaavakkeissa on mukana valtakirja, joka toimitetaan palkanlaskijalle

 

Jäsenasioita on helppo hoitaa kirjautumalla JHL:n sivuilta löytyvään sähköiseen Jäsenpalveluun 24h. Kirjautuminen tapahtuu etusivulta käyttäen jäsenkortista löytyvää jäsennumeroa; salasanana ensimmäisellä kerralla toimii jäsenen henkilötunnus. Sähköisessä palvelussa voit esimerkiksi päivittää yhteystietosi, tilata uuden jäsenkortin, ilmoittautua liiton kursseille sekä tarkistaa ja maksaa jäsenmaksun ja ilmoittaa jäsenmaksuvapautuksesta.

 

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä yhdistyksen jäsenasiainhoitajaan jaana.jhl23@gmail.com

Jäsenasioissa sinua opastaa myös liiton jäsenyksikön palvelunumero p. 010 7703 430 ma - to klo 9 - 13.30.

 

 

Tietoa JHL:n jäseneduista löydät JHL:n nettisivuilta, tästä.